O nama

Upoznajte naše pivske majstore!

Da se predstavimo

Iako su 4 mudraca tek novo lice na pivskoj sceni ono postoji puno dulje. Prva kuhanja datiraju iz davne 2015. godine kada su na hrvatskoj sceni craft piva zainteresirale javnost. Ta prva kuhanja odvijala su se na kućnom tavanu i često je na kuhanjima pive znalo doći do sasvim novih i nepredvidljivih situacija gdje se razmišljalo o pokretanju rubrike “Ovo mi se još nije dogodilo”. No šalu na stranu, sve je krenulo od jednog zanimljivog hobija, homebrewery koji je prerastao u jedan ozbiljan posao ispunjen znatiželjom kao i ljubavlju za kreacijom novih recepata i pive.

Samo ime 4 mudraca predstavljaju 4 nam glavna sastojka za izradu pive. Hmelj, slad, kvasac i voda. Bez njih nemamo pivu. No, kroz vrijeme saznat ćete puno toga o našim “ Mudracima”i njihovim pričama.

Miroslav Vuković osnivač Pivskih mudraca, započeo je svoju pivsku avanturu još davne 2009 godine kada je napravio u bačvama instant pivo, nitko tad nije naslutio da će se iz tog naizgled bezazlenog hobija roditi ideja za pravim poslom.

Miroslav je jednostavan čovjek velike duše koji se često igrao s receptima, stilovima i različitim kvascima. Kroz godine isprobavajući različite stilove u svom kućnom pivarstvu naišao je na kombinaciju koju želi predstaviti svojoj publici i time razveseliti njihova nepca.

 

Opis piva

4 mudraca je nepasterizirano i nefiltrirano pivo, upravo zbog toga volimo reći da je naš proizvod živi proizvod koji ima mnoge blagodati na naš organizam u umjerenoj konzumaciji. Za proizvodnju korištete su dvije vrste hmelja kao i dvije vrste slada koje pivu daju osebujan citrusni okus sa daškom cvjetne arome – zagarantirana pitkost! Kod ove craft pive savladana je još jedna vještina a to je borba sa rasplamsalim plamenom – pivo se kuha u kotlovima na drva.

Martina Vuković

Prvi veliki projekt

Pivski mudraci široj publici predstavili su se uoči samog Valentinova te su povodom te prigode osmislili I prigodne Valentinovske pakete. Valentinovski paket sadržavao je 2x 0,5 l “4 mudraca” te ručno oslikavane medenjake. Za Valentinovskim paketima iskazan je veliki interes I tako su pivice obišle cijelu Hrvatsku. Krk, Samobor, Lošinj, Čazma, Sisak, Zagreb, Velika Gorica, Varaždin, Čakovec, Umag, Dugo Selo, Ivanić Grad, Vinkovci – samo su neki od lokacija gdje su sve otišli naši “Mudraci”.

Valentinovski-paket

Drugi veliki projekt
BEERVENT

Beervent je bio prvi event Pivskih mudraca gdje su se predstavili lokalnim ljudima, pokazali im proizvod te osigurali promo cijene piva kao I edukaciju o craft pivu 4 mudraca.

Beervent-otvorenje

© 2022 Pivski mudraci. Powered by Moja Točka designed by Mavor Graphics Ltd.

Budite u toku s novostima!