Pivo i priče • Drugi dio

U pivarstvu najviše stvari naučio sam kroz praksu, bilo je tu i kobnih lekcija ali i onih duhovitih. Sigurno ste već čuli da ljudi kažu “Stavljaj craft na hladno”, ok, možda ne toliko ljude koliko mene samoga.

..Ima to veOhoho godina kad sam skuhao pivu i ne znam ni ja kako došao na ideju da sve gajbe donesem u spavaću sobu ( ne moram ni reći da žena nije bila sretna) i tu će gajbe biti na sigurnom, meni pred očima, da promatram što se to u flašama zbiva, stavio i više šećera (uglavnom eksperimentirao iliti igrao se) Ono što nisam uzeo u obzir, (a možda i jesam )čisto da provjerim -temperaturu prostorije (bilo je ljeto). Boce su same od sebe počele pucati! Slavlje niotkuda, piva curi po podu, pjena se stvara. Pravo veselje hahah Ne moram vam ni reći ženinu reakciju al nije mi zamjerila, njoj je jednom ispalo 5l rakije nasred špajze – izvukla se da je obavila definfekciju , pa smo postali kvit. Ljubav je to! No, vratimo se na moje pivo ! Odmah mi je bilo jasno! Moje pivo je Živo! Zbog tople prostorije, došlo je opet do fermentacije a time i do većih količina CO2 – pritisak je jednostavno napravio svoje! Booom! Ne pucaju boce tako lako, ali stvarno je potrebno držati pivu na hladnom, ako želiš imati pivo u izvornom obliku, a tko je za eksperimente, nek izvoli Kako se fermentacija nastavlja dalje to pivo više neće imati okus na koji ste navikli, vjerojatno će i iskipiti čim ga otvorite. Prava šteta, zato ga je bolje pohraniti na hladno mjesto – jednostavnije i sigurnije. Nego, jel se kome dogodilo slično?

Pročitaj još!

Pivo i priče • Uspomene

Eh, lijepo su to uspomene. Kuhanja na tavanu…puno je tu priča, događaja a i inovacija ;)) Uvijek sam gledao na cijeli sistem kao na jednu

© 2022 Pivski mudraci. Powered by Moja Točka designed by Mavor Graphics Ltd.

Budite u toku s novostima!